top of page

​Organizarea programului



Conținutul programei a fost stabilit în urma analizei rezultatelor anchetelor efectuate în rîndul absolvenților și al angajaților cu o vechime de peste 10 ani în întreprinderi francofone şi franco-române implantate în România, care au evidențiat cele mai frecvente tipuri de comunicare profesională și nevoile de formare ale salariaților pentru realizarea cu succes a sarcinilor de comunicare cerute de aceste tipuri.

 

Atât cursurile cât şi activităţile de seminar sunt concepute pe principiul interacţiunii profesor – cursant, o atenţie deosebită acordându-se dezvoltării autonomiei cursantului în învăţare şi în rezolvarea sarcinilor de lucru.

Întregul proces de predare-învăţare este orientat asupra nevoilor cursanţilor şi se adaptează cerinţelor acestora, flexibilitatea programului fiind garantată prin evaluarea sa periodică de către cursanţi.

Studiile de caz, simulările şi jocurile de roluri constituie tehnici de lucru predilecte pentru întărirea caracterului aplicativ al activităţilor de predare-învăţare.

 

Dat fiind caracterul eterogen al formaţiei iniţiale a cursanţilor, prin bibliografie şi prin activităţile de tutorat complementare programului, cursanţii sunt asistaţi în aducerea la nivel în noul domeniu de specializare.

bottom of page